Apple AR bril waarschijnlijk in ontwikkeling

  Volgens een verslag van Bloomberg News is Apple bezig met een wearable die te vergelijken is met de Google Glass. Het project rondom de Apple AR bril zou alleen wel in een onderzoeksfase zitten.

  Volgens Bloomberg News is Apple wel nog steeds aan het onderzoeken of een Apple AR bril rendabel kan zijn. De bekendste AR bril, de Google Glass, werd in 2013 uitgebracht en wordt gezien als een enorme flop. Hoe Apple haar invulling wil geven aan een bril met Augmented Reality is voorlopig nog niet bekend.

  Wel bekend is het feit dat Apple bezig is met het aannemen van experts op het gebied van AR en VR. Ook zou Apple al bezig zijn geweest met leveranciers van componenten van de Apple AR bril. De wearable van Apple zou moeten samenwerken met een iPhone, vergelijkbaar als de verbinding met een Apple Watch. Op die manier zou de bril belangrijke informatie verschaffen aan de gebruiker.

  Apple AR Bril kan Augmented Reality naar consument brengen

  Hoewel de markt voor Virtual Reality al helemaal open ligt, kan datzelfde nog niet gezegd worden voor Augmented Reality. Er zijn nog weinig producten beschikbaar die geschikt zijn voor de doorsnee consument. De bekendste nu is de Hololens, maar die is enkel verkrijgbaar als Developers versie en kost

  Tim Cook, CEO van Apple, heeft kenbaar gemaakt een grotere toekomst te zien in AR dan in VR en lijkt daar nu met de ontwikkeling van een Apple AR bril nog meer kracht achter te zetten. Gezien de status van de bril, lijkt het er alleen wel op dat de bril op zijn vroegst pas in 2018 het daglicht zal zien.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.