Apple apps voor iPhone, iPad en Mac worden samengevoegd vanaf 2021

  Apple gaat de platformen voor apps voor de iPhone, iPad en Mac samenvoegen. Vanaf 2021 is het mogelijk om deze apps op alle apparaten te downloaden, in plaats van verschillende apps op de platformen te hebben. Ontwikkelaars hebben op die manier meer mogelijkheden wat betreft platformen en apps.

  De mogelijkheid om apps te maken voor zowel iPad als iPhone is er al, maar de Mac is een apart platform. In 2021 zal dit niet meer zo zijn. Vanaf dan is het voor ontwikkelaars mogelijk om apps te creëren voor de iPad, iPhone en de Mac. Apple begint eerst met wat kleine aanpassingen, waarin je iPhone-apps ook kunt gebruiken op de Mac. Deze aanpassingen worden volgend jaar alvast gemaakt.

  Daarna zal Apple zich erop gaan focussen om alle ontwikkelde apps in een gezamenlijk programma te krijgen. Apple wil haar gebruikers met meerdere apparaten namelijk meer mogelijkheden bieden. Mogelijkheden als een gekochte iPhone app ook te kunnen downloaden op een Mac, aangezien die dan toch in je aankopen staat.

  Apple apps voor iPhone, iPad en Mac

  Het is al wel mogelijk om de Apple apps van de iPad ook te downloaden op de iPhone, maar de Mac is altijd een soort buitenstaander geweest. Apple heeft deze plannen nog niet bevestigd, maar een aantal bronnen hebben dit nieuws doorgegeven aan Bloomberg. Wegens privé-omstandigheden willen de bronnen anoniem blijven, maar alle bronnen zijn werkzaam bij Apple. Wel laten ze als laatste weten dat de plannen nog een beetje aangepast kunnen worden, maar het plan wordt uiteindelijk wel doorgezet.

  Voor alle drie de Apple-apparaten zijn er games te vinden, maar de games voor een Macbook zijn vaak wel anders dan die voor een iPhone en iPad. Dit komt doordat sommige games niet op de kleinere producten beschikbaar zijn en dan juist weer wel op de Mac of juist andersom. Het is tot nu toe altijd een beetje ingewikkeld geweest om apps over te zetten naar je computer, maar daar komt dus in uiterlijk 2021 verandering in.

  Dit is niet het enige waar Apple mee bezig is. Wil je weten wat er dit jaar al uitkomt? Lees dan ook even ons artikel met de Apple-producten die dit jaar worden verwacht.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.