Apple App Store krijgt eerste Technical Impact Award op DICE

    De Academy of Interactive Arts & Sciences heeft een nieuwe categorie toegevoegd aan de D.I.C.E. Summit, een jaarlijkse gamebeurs voor hoogwaardigheidsbekleders uit de industrie. De Apple App Store zal de eerste Technical Impact Award in ontvangst nemen. Dat schrijft Gameindustry.biz.

    De nieuwe categorie is in het leven geroepen om "unieke innovaties die bijdragen aan het continue proces van interactive media in alle vormen, te vieren", alsmede "technische mijlpalen die onze industrie uitbreiden en herdefiniëren". De eerste Technical Impact Award wordt aan de Apple App Store uitgereikt door Dr. Michael Capps, voormalig hoofd van Epic Games en lid van de AIAS Board of Directors. De 18e DICE Awards vinden plaats op donderdag 5 februari in Las Vegas.

    Apple App Store 'democratiseert de distributie van content'

    President Martin Rae van de Academy of Interactive Arts & Sciences prijst de Apple App Store om het "naadloze huwelijk tussen apparaten en diensten". Ook is hij blij met de 'democratisering van contentdistributie' en het feit dat door Apple iedereen een uitgever kan worden. "De technologische impact van de App Store wordt iedere dag gevoeld door consumenten en professionals", aldus Rae.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.