Apple AirPower is officieel gecanceld na 2 jaar productieproblemen

  In 2017 werd AirPower al aangekondigd. De mat, waarmee je meerdere apparaten zou kunnen opladen heeft alleen een aantal problemen gehad bij de productie. Zo zou de mat te warm worden tijdens het opladen. Apple heeft dit weekend officieel AirPower gecanceld.

  Tijdens het Apple event, waar ook de iPhone X werd aangekondigd, kregen we voor het eerst gehoor van het nieuwe snufje. Dit zou een oplaadmat gaan worden, waarmee je jouw iPhone, AirPods en Apple Watch tegelijkertijd draadloos kan opladen. Tijdens de ontwikkeling zijn alleen een aantal problemen voorgevallen.

  Zo werd de mat veel te warm tijdens het opladen en werkte de communicatie tussen de verschillende Apple-producten niet, waardoor de verbinding steeds wegviel. In de afgelopen 2 jaar is er een aantal hints geweest naar AirPower, zowel in de handleiding van de nieuwe Apple AirPods 2. Een release van het product blijft jammer genoeg uit, want Apple heeft de productie officieel gestopt van AirPower.

  Apple AirPower

  Hoe werkt Apple AirPower?

  Vanaf de iPhone 8 zijn de telefoons gemaakt met glazen achterkanten. Door deze verandering is het mogelijk geworden om je telefoon draadloos op te laden. Je legt simpelweg de telefoon op de lader en klaar ben je, geen draadjes die je in je smartphone hoeft te stoppen.

  Er is een aantal technieken die worden gebruikt voor draadloos opladen. De meest bekende wordt ‘Qi’ genoemd. Deze wordt ook gebruikt voor het opladen van Apple producten. In de draadloze oplader zit een spoel, die een elektromagnetisch veld creëert. In de iPhones met glazen achterkant zitten ook soortgelijke spoelen die deze energie ontvangen en omzetten naar batterij-duur.

  Of het fiasco van AirPower een definitieve stop is op draadloze opladers van Apple is niet zeker. Wie weet zal het bedrijf in de toekomst verder aan werken aan een nieuwe oplossing. Op het moment is er wel een groot aanbod van deze opladers, waarbij met sommige laders ook een aantal meerdere apparaten in één keer kunnen opladen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.