Apple aangeklaagd wegens FaceTime ongeluk

  Een Amerikaans echtpaar heeft Apple aangeklaagd wegens een ongeluk. In 2014 overleed de dochter van het echtpaar tijdens een auto-ongeluk, maar volgens het echtpaar had dit ongeluk nooit plaatsgevonden als Apple haar zaken op orde had. Volgens het echtpaar zou Apple namelijk een aangevraagd patent, die dit ongeluk had kunnen voorkomen, niet hebben uitgevoerd.

  In 2008 diende Apple een patent in op een techniek waarbij FaceTime wordt geblokkeerd bij een te hoge snelheid. Nu wordt Apple aangeklaagd wegens het niet uitvoeren van dit aangevraagde patent. Op kerstavond van 2014 vond er namelijk in Amerika een auto-ongeluk plaats waarbij een 5-jarig meisje om het leven kwam. De dader van het ongeluk zou tijdens het ongeval gebruik hebben gemaakt van FaceTime.

  Apple aangeklaagd wegens niet uitwerken van patent

  Volgens de familie had Apple dit ongeluk kunnen voorkomen door het patent dat Apple in 2008 had ingediend uit te werken. Zo had de bestuurder namelijk nooit gebruik kunnen maken van FaceTime.

  Het Amerikaanse echtpaar eist een schadevergoeding van Apple wegens dit ongeval. Zo zou volgens de familie Apple ''gefaald hebben om een veilige en alternatieve manier van het patent in de iPhone te implementeren''.

  Apple heeft nog geen officiële uitspraak op deze aanklacht gedaan. Overigens kreeg Apple het patent van FaceTime pas in 2014 aangewezen.

  Het is voor een groot bedrijf zoals Apple niet opmerkelijk dat ze wordt aangeklaagd. Zo kwam er in 2015 een aanklacht wegens de advertenties van de Apple Watch en werd Apple zelfs een keer aangeklaagd wegens de grootte van een nieuwe iOS-update.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.