Apple 5G tests aangekondigd

  Het is officieel gemaakt dat Apple 5G tests gaat uitoefenen voor toekomstige iPhones en andere Apple apparaten. Het bedrijf had toestemming gevraagd aan de FCC (Federal Communications Commision) en heeft nu een licentie gekregen.

  De FCC heeft de 28 en 29 GHz banden goedgekeurd zodat die kunnen worden gebruikt voor 5G applicaties. Het next-gen internet wordt millimetergoltechnologie genoemd. De experimenten zullen technologie gebruiken gemaakt door Rohde & Schwarz, A.H. Systems en Analog Devices.

  Apple 5G tests op verschillende locaties

  Apple is van plan om het 5G vanuit twee gelokaliseerde Apple faciliteiten in Cupertino en Milpitas, Californië uit te zenden. Het bedrijf verwacht dat de experimenten voor een periode van maximaal twaalf maanden uitgevoerd zullen worden.

  Een van de grootste voordelen van “5G” oftewel millimetergolftechnologie is dat er minder netwerkvertragingen ontstaan. Zo krijgen apparaten toegang tot meer betrouwbare bandbreedte dan mobiele netwerken van tegenwoordig.

  Er wordt verwacht dat er geen serieuze invoering van 5G technologie plaatsvindt tot minstens 2020. De techniek is dus nog een aantal jaartjes van ons verwijderd.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.