Apple 5G modem is geschrapt

  Het Apple 5G modem gaat niet meer gemaakt worden door het bedrijf Intel, dit meldt Calcalitech. Nadat Apple liet weten dat zij het 5G modem niet meer zou gaan gebruiken in de iPhone die in 2020 uitkomt, heeft Intel besloten de productie van de modems te schrappen.

  De modem genaamd Sunny Peak zal niet meer gemaakt worden door Intel, dit is het gevolg van de afwijzing van Apple. Zowel Apple als Intel hebben nog niet gereageerd.

  Wat komt er in plaats van de Apple 5G modem?

  Nu de 5G modem niet meer gemaakt zal worden, zal Intel mogelijk gaan werken aan een verbeterde versie van dit product. Dit kan dan alsnog in 2022 toegevoegd worden aan Apple producten. Waarom Apple de 5G modems niet langer wil gebruiken, is nog niet bekend.

  In de huidige iPhone wordt er deels gebruik gemaakt van de modems van Intel. Voorheen werd er gebruik gemaakt van de modems van Qualcomm, maar na een aantal rechtszaken over patentinbreuk en machtsmisbruik is dit op stop gezet. Daarom stapte Apple over naar de modems van Intel.

  In Nederland is het gebruiken van 5G nog niet mogelijk, maar vermoedelijk komt daar in 2019 verandering in.

  Ben je benieuwd naar de Apple Watch series 3? Dan hebben we hier een Apple Watch serie 3 review voor je. Ben je benieuwd naar iOS 12? Wij hebben op een rijtje gezet wat je kan verwachten van iOS 12.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.