Apple 5G iPhone mogelijk uitgesteld door vertraging Intel-modems

  Nu de technologie zich razendsnel blijft ontwikkelen, komen we straks niet meer onder super snel internet uit. De bedoeling was dat Apple in 2020 een iPhone met 5G-ondersteuning zou uitbrengen, maar er blijkt nu roet in het eten te komen. Fast Company meldt dat er vertragingen zijn bij de ontwikkelingen van Intel-modums en hierdoor worden de iPhones met 5G mogelijk vertraagd naar 2021.

  Apple en Intel hebben al een tijdje een moeizame relatie. In november 2018 beweerde Intel dat het bedrijf in 2020 een XMM 8160-chip voor 5G-ondersteuning op de markt wilde brengen. Apple heeft hier alleen geen vertrouwen in en dit wordt versterkt nu bekend wordt dat Intel een vertraging op loopt. De levering van de prototype-onderdelen stond gepland voor deze zomer.

  In november vorig jaar maakten anonieme bronnen duidelijk dat Intel één van de eerste bedrijven was die het modem zou testen. Apple was hier niet tevreden over. De chip werd snel warm en zorgde er voor dat de batterij van de iPhone snel leeg ging.

  Wanneer komt er een Apple iPhone met 5G uit?

  Aangezien de oplopende vertraging en moeizame band tussen Apple en Intel is het nog niet bekend wanneer er een nieuwe Apple iPhone met 5G uit komt. De verwachting is dat de telefoons uitgesteld worden naar 2021, maar ook dit is nog maar even afwachten.

  Apple

  Wat is Intel?

  Intel is een bedrijf dat zich specialiseert in het maken van chips en softwares. Het bedrijf kwam in 2017 als leverancier bij Apple en is de enige fabrikant die verantwoordelijk is voor de iPhone XR, XS en XS Max. Intel is opgericht door Robert Noyce en Gordon Moore in 1968.

  Meer bedrijven zijn bezig met 5G

  Concurrentie gevaar ligt overal op de loer. Apple is namelijk niet het enige bedrijf dat zich bezig houdt met 5G-ondersteuning. Zo werd eind vorige maand nog bekendgemaakt dat OPPO en T-Mobile samen gaan werken om 5G- ondersteuning beschikbaar te maken in Nederland.

  Het is de eerste keer dat OPPO een direct partnerschap aangaat met een Nederlandse Telecompartner. Alsnog is het niet helemaal verrassend dat de twee bedrijven gaan samenwerken, aangezien OPPO al eerder dit jaar haar eerste 5G-smartphone presenteerde. T-Mobile is bezig met de voorbereidingen van de uitrol van 5G in 2020. In onze OPPO RX17 Pro review lees je wat wij van de nieuwe telefoon vinden.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.