Apocalypse Now game heeft nog 6 miljoen dollar nodig

  Het hoopvolle ontwikkelaarsteam dat bezig is met een Apocalypse Now game is hard op zoek naar meer financiering. De ontwikkelaar wil bijna zes miljoen dollar en dat geld moet komen van mensen die de ontwikkeling vrijwillig steunen.

  Afgelopen maand is er op Kickstarter een project live gegaan voor een Apocalypse Now game. Met nog negen dagen op de klok heeft de game ongeveer 173.000 dollar opgehaald. Dat is een stuk minder dan de 900.000 dollar die de ontwikkelaar nodig dacht te hebben voor het project. Het team probeert daarom nu op een andere manier geld binnen te halen, ongeveer gelijk aan hoe Star Citizen het deed.

  Via een eigen Apocalypse Now website moet de financiering door blijven gaan met als einddoel bijna zes miljoen dollar. De ontwikkelaar snapt dat het wel even gaat duren voordat het budget compleet is en heeft een deadline gezet in mei 2018. De game zelf zou in 2020 moeten verschijnen.

  Volgens Montgomery Markland, game director van de Apocalypse Now game, is dit budget nodig om de authenticiteit van de film goed genoeg over te brengen in de game. Om een AAA-game te maken was dan ook een crowdfunding campagne nodig die voor een langer termijn zou lopen.

  Apocalypse Now game wordt role-playing game

  De game zal meer role-playing elementen bevatten dan shooter elementen. Je beïnvloedt het verloop met de acties die je maakt. De combat zal meer lijken op dat in survival horrorgames dan bijvoorbeeld Call of Duty games. Je zult gelimiteerde items verstandig moeten gebruiken om heelhuids uit het slachtveld te komen.

  Heel veel meer is er nog niet bekend over de game. Het project staat namelijk nog in de kinderschoenen, wat ook wel te verwachten is voor een game die in 2020 pas af hoeft te zijn. Het is ook nog niet bekend voor welke platformen de studio aan het ontwikkelen is.

  Apocalypse Now is een film uit 1979 en werd geregisseerd door Francis Ford Coppola.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.