Apex Legends op PS4, Xbox One en PC heeft nu al meer dan één miljoen spelers

  De nieuwe gratis te downloaden battle royale game van Respawn Entertainment Apex Legends haalt binnen acht uur na zijn release al bijna een miljoen spelers binnen. Apex Legends is op PS4, Xbox One en PC te downloaden sinds gisteren. Door de massieve populariteit van battle royale games is dit een schot in de roos.

  Dat Apex Legends één miljoen spelers binnen zo'n korte tijd haalt is knap, maar dat ook nog binnen acht uur na de release van de game is al helemaal indrukwekkend. In Apex Legends kies je één van de acht speelbare personages die allemaal eigen unieke skills hebben. De beste manier om Apex Legends samen te vatten is een kruising tussen Fortnite, Titanfall en Overwatch.

  In Apex Legends speel je in teams van drie spelers met een maximaal aantal spelers van 60 spelers per ronde. Net zoals in Fortnite spring je uit de lucht naar een locatie naar keuze. Je kiest van tevoren waar je wilt landen, zodat je een eigen tactiek kan gaan bepalen. Een toevoeging in de game zijn zogeheten Respawn Beacons, waarmee je een medespeler eenmaal weer tot leven kan wekken.

  Respawn Entertainment, onder andere de maker van Titanfall en Titanfall 2 gaat de concurrentie aan met populaire battle royale games als Fortnite Battle Royale en PUBG. De livestream, waar de game bekend werd gemaakt had al snel een kijkers aantal van 40.000, het is dus geen verrassing dat veel gamers zich gelijk storten op deze gratis te downloaden game. Apex Legends haalde dus ook makkelijk de één miljoen spelers binnen een korte tijd na de release.

  Apex Legends op PS4, Xbox One en PC bevat microtransacties

  Een groot onderdeel van vele games is de mogelijkheid om tegen betaling producten in de game te kunnen kopen. Ook bij Apex Legends is dit het geval. Door middel van de micro transacties in Apex Legends is het mogelijk om bijvoorbeeld speelgeld, wapenskins en kleding voor je karakter te kopen.

  Ook bij Apex Legends wordt er gewerkt met zogenaamde seizoenen, net zoals in Fortnite bijvoorbeeld. De spelers kunnen dan tegen betaling speciale items in Apex Legends krijgen. Aankomende maand zal de eerste zogeheten Battle Pass worden uitgerold die spelers kunnen kopen voor meer toevoegingen tot de game.

  Dat Apex Legends één miljoen spelers binnen acht uur haalt is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. Of Apex Legends het gaat halen tegenover andere battle royale games is de vraag. De release van Apex Legends is op PS4, Xbox One en PC.

  Dit artikel is bijgewerkt op 29 mei 2020.

  Apex Legends

  Verkijgbaar vanaf 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.