Apex Legends op PC, PS4 en Xbox One heeft nu al meer dan tien miljoen spelers

  Ineens was daar Apex Legends, de nieuwe shooter van Respawn Entertainment en spin-off van de Titanfall franchise. Binnen acht uur na de release waren er al meer dan één miljoen spelers. Nu, 72 uur na de release, hebben al meer dan tien miljoen spelers Apex Legends gespeeld op PC, PS4 en Xbox One.

  Dit nieuws werd op Twitter bekendgemaakt door Vince Zampella, CEO van Respawn Entertainment. Er zijn al meer dan tien miljoen spelers die de game hebben gespeeld en er waren zelfs al één miljoen gelijktijdige spelers. Ook op Twitch is de game populair, want populaire streamers als Ninja gingen de game meteen spelen. Respawn Entertainment heeft meerdere streamers gesponsord om de game te gaan speler, waardoor Apex Legends de afgelopen dagen de meest bekeken game op Twitch is.

  Apex Legends meer dan tien miljoen spelers op PC, PS4 en Xbox One

  Naast de tweet van Zampella, werd er ook een bericht geplaatst op de website van EA. Ook hiervan was Zampella de schrijver en hij gaf aan dat het team overweldigd is door de positieve reacties van de spelers. Hij zei onder andere:

  "We hebben getest en aangepast. We hebben gediscussieerd en zijn het eens geworden. We namen een risico met free-to-play en een onaangekondigde lancering. In onze stoutste dromen hadden we deze enorme support niet verwacht."

  Apex Legends is de nieuwe battle royale game van Respawn Entertainment en EA. Er kan een keuze worden gemaakt uit acht verschillende legends, die allemaal een unieke vaardigheid hebben. Zo wordt de game een stuk tactischer, niet alleen qua gameplay, maar ook bij de keuze van de legends. Hebben jullie al een favoriete legend? Vul dan onze Apex Legends poll in.

  Apex Legends is gratis, maar zitten wel veel microtransacties in de game. Er kunnen loot boxes, outfits en skins voor wapens worden gekocht. Deze kunnen op meerdere manieren worden aangeschaft. Je kunt met ‘echt’ geld in-game currency kopen, maar dit kun je ook verdienen door je account omhoog te levelen. Wil je hier alles over weten? Lees dan ons artikel over de Apex Legends loot boxes.

  Apex Legends is gratis verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Dit artikel is op 18 mei 2020 bijgewerkt.

  Apex Legends

  Verkijgbaar vanaf 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.