Apex Legends cheats worden afgestraft met een ban voor 355.000 spelers

  Cheats in Apex Legends hebben consequenties. Dit blijkt uit het feit dat Respawn Entertainment meer dan 355.000 spelers heeft verbannen van de game. Dit geldt alleen voor illegale hacks die de kans op winnen verhogen. Respawn Entertainment is bezig met een update waardoor deze cheats niet langer mogelijk zullen zijn.

  De gebande spelers van Apex Legends zullen waarschijnlijk niet erg worden gemist, aangezien het spelersaantal van de game binnen een maand groeide naar meer dan 50 miljoen. Het is nog maar de vraag of het spelersaantal zal dalen als deze cheats worden verwijderd, aangezien het voor sommigen dan moeilijker wordt om de overwinning te behalen.

  Respawn Entertainment meldt de verbanning van de vele spelers op Reddit. Het bedrijf vertelt hierbij dat ze geheimzinnig zullen moeten blijven over hun plannen voor het verwijderen van cheats, aangezien het anders makkelijker wordt voor hackers om opnieuw cheats te kunnen gebruiken.

  Apex Legends cheats worden verwijderd

  In februari werden er al meerdere spelers verband vanwege de cheats in Apex Legends. Toen ging het nog om een klein aantal van 16.000 spelers. Dat aantal is nu flink gegroeid, vandaar dat Respawn Entertainment het nu tijd vindt om de cheats serieus aan te pakken. Dat zal waarschijnlijk minder tijd kosten dan het blijven verbannen van spelers die er gebruik van maken.

  Tot op de dag dat de cheats zijn opgelost kunnen valsspelers worden aangegeven op een support-website. Om zo’n speler te laten verbannen moet je eerst bewijs leveren, zoals screenshots of opnames van het moment dat de speler gebruik maakt van cheats. Wanneer je geen bewijs hebt zal het gamebedrijf nog steeds onderzoek doen naar de beschuldigde speler.

  Game met een groeispurt

  De populariteit van Apex Legends groeit nog steeds, wat ook mede mogelijk wordt gemaakt door de updates. Zo worden er bijvoorbeeld nieuwe wapens toegevoegd aan de battle-royale game, als een manier om de game interessant te houden. Momenteel is Apex Legends een grote concurrent voor het populaire Fortnite.

  Apex Legends is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Wij hebben een artikel geschreven met features die wij nog zouden willen zien. Benieuwd of dit de beste battle-royale game voor jou is? Dit kun je lezen in onze Apex Legends review.

  Apex Legends

  Verkijgbaar vanaf 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.