Apex Construct verkoopt meer exemplaren door verwarring met Apex Legends

  De makers van VR-game Apex Construct merkten vorige een week opvallende stijging in de verkoop van het aantal exemplaren. De game kwam in maart 2018 al uit op Steam, maar verkocht afgelopen week meer exemplaren in China dan in heel 2018. Er wordt nu gedacht dat dit komt omdat veel mensen Apex Construct verwarren met Apex Legends.

  Fast Travel Games, de ontwikkelaar van Apex Construct, vertelde in een post op Reddit over de grote toename van zowel de verkoop als het aantal bezoekers op de Steam-pagina. De game zou 4000% meer bezoekers op de pagina hebben. De mensen verwarren Apex Construct met Apex Legends, een recent uitgekomen Battle Royale game, die bij veel mensen in de smaak viel.

  Andreas Juliusson, communicatiemanager van Fast Travel Games, was degene die het nieuws op Reddit deelde. Hij vertelde dat het bedrijf verwacht dat veel spelers de game zullen terugbrengen zodra ze ontdekken dat ze de verkeerde game in handen hebben. De logo’s van beiden games zijn vergelijkbaar, waardoor mensen zich sneller vergist kunnen hebben.

  Apex Construct maker over verwarring met Legends

  Helaas ontving Apex Construct hierdoor veel negatieve recensies met ontevreden klachten, voornamelijk uit China. Dit is natuurlijk oneerlijke voor de makers, maar er wordt aan het probleem gewerkt. Juliusson zei het volgende in een statement:

  “We hebben veel negatieve gebruikersrecensies ontvangen van Chinese kopers die denken dat ze zijn opgelicht, hoewel we niets verkeerd hebben gedaan! Gelukkig onderzoekt het Steam Community-team dit nu. Er zijn enorme misverstanden aan de gang.”

  Apex Legends

  Apex Legends is de nieuwe Battle Royale game van Respawn Entertainment en Electronic Arts. Er kan een keuze worden gemaakt uit acht verschillende legends, die allemaal een unieke vaardigheid hebben. De release van Apex Legends kwam voor veel mensen uit het niets. De game werd al gauw een groot succes. Binnen acht uur na de release waren er al meer dan één miljoen spelers. Inmiddels is bekendgemaakt dat de game al meer dan 25 miljoen keer is gedownload.

  Apex Construct

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.