Anno 1800 na release niet meer op Steam te koop

  De mensen die Anno 1800 op Steam willen kopen zullen snel moeten zijn. Het is namelijk bekendgemaakt dat de game na de release op 16 april exclusief in een andere pc-winkel zal worden verkocht. Dit is te zien op de webpagina van Steam waar de game voor nu nog wordt verkocht.

  Ubisoft lijkt tegenwoordig een goede samenwerking te hebben met de Epic Games Store. Op de website van Ubisoft is al te zien dat Anno 1800 een Epic Games Store exclusive zal worden. Dit is geen verbazingwekkende onthulling, want Tom Clancy’s The Division 2 is ook exclusief beschikbaar gesteld in de Epic Games Store.

  Wat voor gevolgen heeft dit op mijn Steam sale van Anno 1800?

  Iedereen die Anno 1800 al in huis heeft gehaald op Steam hoeft zich geen zorgen te maken over veranderingen in de game. Ubisoft heeft aan Steam een belofte gemaakt dat alle kopers van Anno 1800 op Steam toegang zullen tot alle toekomstige updates en DLC’s.

  Dit betekent dat er geen gevolgen zullen zijn voor ieder die Anno 1800 op Steam heeft gekocht of nog zal gaan kopen. Wel is het verstandig om de game nog snel op Steam te kopen mocht dit jouw gewenste platform zijn, want je hebt tot 16 april de tijd tot de game uit de Steam Store zal worden verwijderd. Steam biedt haar excuses aan voor het ongemak voor iedereen die dacht dat de game na 16 april nog te koop zou zijn op Steam.

  Anno 1800 Steam release

  Op welk platform komt Anno 1800 nu terecht?

  Via de website van Ubisoft is al duidelijk te zien dat Anno 1800 uit zal komen in de Epic Games Store. Verder zal de game uiteraard ook verkocht worden in de eigen Ubisoft Store en zal de game ook een fysieke release krijgen. De Epic Games Store is voor klanten nog steeds een bijzondere keuze, omdat de pc-winkel tot nu toe veel klachten ontvangt over de klantenservice.

  De reden dat veel uitgevers momenteel kiezen voor een exclusieve Epic Games Store release is waarschijnlijk omdat een Epic Games Store release een stuk meer winst oplevert dan een release op Steam. De Epic Games Store neemt namelijk slechts 12 procent van de verkoopprijs in, terwijl Steam wel 30 procent van het bedrag opeist.

  Wat is Anno 1800?

  De aankomende game genaamd Anno 1800 speelt zich af in de 19e eeuw. In deze game kun jij jouw eigen imperium bouwen die reikt van de doorrookte straten in Europa tot de krioelende jungles van Zuid-Amerika. Anno 1800 zal op 16 april uitkomen op PC en wordt daarna dus exclusief verkocht in de Epic Games Store en Ubisoft Store.

  Ben jij benieuwd of deze game iets voor jou is? Je kunt meer informatie vinden in ons artikel over vijf toffe features in Anno 1800.

  Anno 1800

  Verkijgbaar vanaf 16 april 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.