Animal Crossing: New Leaf zal regionale feesten bevatten

  In een aflevering van Iwata Asks is naar voren gekomen dat de aankomende Animal Crossing game op regionale gewoonten in zal spelen. Zo bevat het spel feesten uit jouw land.

  Aya Kyogoku, co-director van de game, geeft aan dat de gewoontes voor verschillende regio's in het spel verwerkt zitten. In de Japanse versie is bijvoorbeeld het gooien van bonen en het eten van een sushi roll met het gezicht een specifieke kant op toegevoegd. Dit is een Japanse gewoonte die voor geluk moet zorgen, maar bij ons zal dat dus niet in de game voorkomen.

  In de game zitten dus details die specifiek voor een regio zijn, zoals het eieren zoeken met Pasen. Isao Moro, mede-director van de game, geeft aan dat het zelf zo ver is gegaan dat er aan het Spaanse Nintendo team gevraagd is hoe druiven geserveerd worden. In Spanje worden er namelijk druiven gegeten met de jaarwisseling.

  Als je alsnog mee wilt doen met de gewoonten van een ander land zoals het eten van druiven of sushi, kan dit wel gewoon. Je hoeft dan alleen een dorpje te bezoeken op de juiste tijd en dan kun je het kopen. Animal Crossing: New Leaf komt op 14 juni uit voor de 3DS.

  Animal Crossing: New Leaf

  Verkijgbaar vanaf 14 june 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.