Nieuw Call of Duty eSports toernooi in Nederland

  Debuterende Nederlandse eSports organisatie Anicend organiseert op 11 april 2015 een Call of Duty eSports toernooi in Amsterdam. Vanuit heel Europa gaan 16 teams het tegen elkaar opnemen om een prijzenpot van 5000 euro. XGN is exclusief mediapartner.

  De deuren van Hotel Casa 400 (nabij Amstelstation), waar de eerste editie van het toernooi georganiseerd wordt, gaan op 11 april om 9 uur open voor teams en toeschouwers. Het startschot van de eerste wedstrijd is stipt om 11 uur. Om 22 uur worden de laatste schoten gelost en neemt het winnende team het prijzengeld in ontvangst.

  Vanachter een Xbox One zullen maar liefst 16 teams, vanuit heel Europa, het tegen elkaar opnemen in Call of Duty Advanced Warfare. De prijzenpot van 5000 euro wordt verdeeld tussen de 1ste plaats (€2.500) 2de plaats (€1.500) en de 3de plaats (€1.000).

  Call of Duty eSports toernooi - top teams live zien spelen

  Wil je toeschouwen of de profspelers toejuichen, dat kan! Online en aan de deur van Hotel Casa 400 zijn kaarten te koop voor 9,95 euro. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om het toernooi bij te wonen, maar wil je het wel heel graag zien, dan kan dat ook. Anicend is namelijk van plan utgebreide beelden van het toernooi te gaan streamen via Twitch; denk aan casters; scheidsrechters; gaming booths; interviews, zodat je alles vanaf je luie stoel kunt volgen.

  Gezien XGN mediapartner is van Anicend, zullen wij de livestream ook op hier de site uitzenden op zaterdag en kun je bij ons na afloop een videoreportage en sfeerimpressie van het toernooi terug kijken. Ga er dan ook maar vanuit dat je ons tegen het lijf zult lopen als je komt kijken op zaterdag en misschien zie je jezelf later wel terug in de video!

  Team tickets uitverkocht

  Helaas kunnen nieuwe teams geen teamkaartje (á €225,- voor vier spelers) meer bemachtigen. Wel zijn er nog vier teamtickets in reserve, dus mocht een team afzeggen en denk jij zelf een team te hebben van niveau? Meld je dan zeker aan!

  Ingeschreven teams staan in de Anicend database en krijgen bij een volgende editie direct bericht. Als eSports team kun je je hier aanmelden, dit is ook interessant voor teams die een andere game spelen, want bij alleen Call of Duty eSports toenooien blijft het niet volgens de organisatie.

  Meer Call of Duty eSports toernooien

  Anicend heeft al aangegeven dat er een tweede eSports toernooi aan zit te komen. Wanneer is nog niet duidelijk, maar met ruimte voor minimaal 32 teams, gaat het met zekerheid groter worden. Op de website is er al een pagina voor een PS4 Call of Duty eSports toernooi aangemaakt, dus wie weet... Maar wil je jouw team alvast opgeven voor het aankomende toernooi, geef je dan in ieder geval alvast op.

  Wil jij professionele Call of Duty Advanced Warfare eSporters op hoog niveau zien spelen? Zorg dan dat je er 11 april bij bent, ofwel op locatie of in de livestream. Ennuh... check de nieuwe Call of Duty Advanced Warfare Ascendence DLC2 trailer alvast even om in de stemming te komen.

  Call of Duty: Advanced Warfare

  Verkijgbaar vanaf 4 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.