Andy Serkis officieel aangenomen als Venom 2 regisseur

  Kort geleden plaatste Tom Hardy een foto van Andy Serkis op zijn instagram die hij net zo snel weer verwijderde. Dit deed vermoeden dat Serkis de regie van Venom 2 op zich zou nemen, een film waarin Hardy de hoofdrol vertolkt. Nu is officieel bekend dat Andy Serkis inderdaad de Venom 2 regisseur zal zijn.

  Gage Skidmore

  Serkis is vooral bekend van zijn acteerwerk, vaak in motion-capture rollen. Bekende rollen zijn die van Gollum in The Lord of the Rings, Caesar in de Planet of the Apes franchise en Snoke in Star Wars. Deze uitgebreide ervaring met motion-capture zou doorslaggevend geweest zijn in zijn selectie voor Venom 2, aangezien deze techniek ook in Venom veelvuldig gebruikt werd.

  Is zijn rol als Venom 2 regisseur Serkis’ regiedebuut?

  Ondanks dat het merendeel van Serkis’ filmcarrière als acteur is, is de regie hem niet vreemd. Al eerder regisseerde hij de dramafilm Breathe en ook voor de Netflix-film Mowgli: Legend of the Jungle had hij de regie in handen. Serkis heeft dus ervaring met het vak, al is het nog geen uitgebreid CV.

  Venom 2 staat gepland voor een release in 2020. Het verhaal is nog volkomen onbekend, maar Tom Hardy zal wederom te zien zijn in de rol van Eddie Brock/Venom. Een late verschijning van Woody Harrelson als Carnage in de vorige film (waarvan je onze review kunt lezen) doet vermoeden dat hij in het vervolg wellicht een grotere rol zal hebben.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.