Android Wear krijgt Wi-Fi support en polsbesturing

  Google staat niet stil met haar eigen wearable platform nu dat Apple de pers de mogelijkheid heeft gegeven om de Apple Watch te testen. Een goed geïnformeerde bron heeft aan de The Verge verteld dat de volgende software release van Android Wear beschikt over WiFi-support.

  Dit houdt in dat functies zoals notificaties en Google Now zullen werken wanneer een Bluetooth verbinding niet beschikbaar is. De meeste smartwatches met Android Wear beschikken al over ingebouwde WiFi. Met behulp van de software update wordt deze functie beschikbaar op de smartwatches.

  Android Wear krijgt polsbesturing

  Naast de Wifi-update zullen er ook twee kleinere updates zijn. De eerste is ‘gesture control’, gebruikers kunnen hiermee hun pols draaien om door berichten te scrollen. Zo is een tweede hand niet meer nodig om door schermen te swipen.

  De user interface zal ook een aantal aanpassingen krijgen, zodat er eenvoudiger toegang wordt verkregen tot applicaties en contacten. Als je nu opzoek bent naar een applicatie dan moet je stembediening gebruiken of door verschillende tabbladen scrollen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.