Android Wear 2.0 release mogelijk bekend

  Het nieuwe besturingssysteem voor smartwatches van Google krijgt een releasedatum. De alom betrouwbare Evan Blass laat weten dat de Android Wear 2.0 release op 9 februari zal komen.

  Evan Blass, medewerker van VentureBeat en betrouwbare bron voor leaks, laat weten dat Android 2.0, het nieuwste besturingsysteem voor smartwatches die gebruik maken van Android Wear, vanaf 9 februari te verkrijgen zal zijn. Blass staat over het algemeen bekend als betrouwbaar en zijn tweet met daarin de datum is dus redelijk serieus te nemen.

  Android Wear 2.0 release nog niet zeker

  De tweet heeft weinig om handen en meldt alleen de datum van de Android Wear 2.0 release.

  Over eventuele andere bronnen of informatie wordt nog niet gerept. Dat dit de officiële releasedatum zou zijn, is niet helemaal vergezocht. Onlangs begon Google met ontwikkelaars te berichten of ze zich willen voorbereiden op de nieuwste firmware voor smartwatches.

  Met Android Wear 2.0 wordt het mogelijk om vanaf een smartwatch de Google Play Store te bezoeken en direct apps te downloaden en te installeren. De samenwerking met een smartphone zal dan waarschijnlijk niet meer helemaal nodig zijn. Daarnaast zal Google Pay geïntegreerd worden en Google Assistent, maar zullen die mogelijk niet gelijk werken bij de launch van Android Wear 2.0.

  De ontwikkeling rondom Android Wear in Nederland staat wel enigszins stil. Recentelijk zijn er weinig slimme horloges in Nederland uitgebracht die gebruik maken van Android Wear en Google hoopt met een nieuwe firmware de Android smartwatches een nieuwe boost te geven.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.