Android VR bril van Google nagenoeg zeker

  Het is bijna zeker dat Google een Android VR bril zal gaan tonen tijdens de Google I/O conferentie van volgende week. De headset zou werken zonder het gebruik van een smartphone of PC.

  Een oplettend persoon zag dat er een plekje gereserveerd was voor de Android VR in het Google Play Developer Console. Eerder deze week deed website Engadget ook al melding dat we een Android VR bril kunnen verwachten tijdens de Google conferentie van volgende week.

  Het apparaat zou niet gekoppeld hoeven te worden aan een smartphone of PC, maar levert daardoor wel in op kracht. Zo zijn andere VR brillen, die wel aangesloten dienen te worden, een krachtigere optie.

  De camera zou motion-tracking ondersteunen, waardoor het niet nodig is om aangesloten te zijn. Het bericht spreekt wel eerdere berichten tegen, waarin juist wél werd gesproken over een VR apparaat die verbonden moet zijn met een smartphone. Maar het zou dan niet afhankelijk van één bepaalde telefoon, maar zou meerdere merken ondersteunen.

  Omdat het niet meer duidelijk is wat nu wel of niet de waarheid is, gaat ook het gerucht dat beide versies aangekondigd zullen worden. Afwachten dus.

  Android VR bril compatibel met meerdere merken

  Doordat de beide versies van de Android VR niet verbonden zijn aan een vast merk, zullen andere merken, die dit wel hebben, extra concurrentie gaan krijgen. Hoewel het nog even zal duren voordat de Android VR bril uberhaupt op de markt verschijnt, was het dus niet nodig geweest om die ene specifieke telefoon aan te schaffen bij je Samsung VR bril. Hoe de plannen exact zullen zijn, gaan we van 18 tot en met 20 mei zien. Dan zal namelijk de jaarlijks terugkerende I/O conferentie van Google zijn.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.