Android N release bekend tijdens Google I/O 2016

  Google heeft haar nieuwe mobiele besturingssysteem Android N release getoond tijdens Google I/O 2016. Overigens is de dienst al enige tijd beschikbaar, maar voor velen zal het voor het eerst zijn dat men het nieuwe besturingssysteem in actie zien. Een naam kan door Android gebruikers gekozen worden door zelf een naam met een N op te geven.

  De beveiliging is volgens Google verbeterd, doordat bestanden binnen de telefoon apart versleuteld worden. Verder worden updates automatisch uitgevoerd, zodat je niet hoeft te wachten voor je toestel is opgestart. Verder is ook de PlayStore op de schop genomen. Ontwikkelaars worden nu beter gecontroleerd voordat een app in de PlayStore opgenomen wordt.

  Een andere vernieuwing die met de Android N release getoond is, is Vulkan. Deze nieuwe grafische engine is lichter dan voorgaande engines, maar kan wel makkelijker betere grafische beelden op je telefoon of tablet tonen.

  Verbeterde productiviteit met de Android N release

  Verder is de app drawer in Android N aangepakt. Zo worden applicaties na enige tijd automatisch afgesloten. Multi-window is al eerder getoond, maar ook werd Picture in Picture mode getoond voor Android TV.Hiermee kunnen er meerdere dingen tegelijk op je Android TV getoond worden. Verder zijn ook de notificaties binnen Android N aangepast, zodat je een app niet langer hoeft te openen om bijvoorbeeld te reageren op een bericht.

  Verder zijn er met de Android N release ook 72 nieuwe emojis toegevoegd. Je kunt bij het versturen van een bericht nu dus kiezen uit nog meer emojis om je bericht op te fleuren. Het is mogelijk om je aan te melden voor de beta van Android N, zodat je als een van de eersten met het nieuwe besturingsysteem aan de slag kan. De release voor Android N staat gepland voor deze zomer.

  Tijdens Google I/O 2016 heeft Google niet alleen Android N getoond. Zo heeft het bedrijf ook een nieuwe spraak-assistent en twee nieuwe applicaties uit de doeken gedaan.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.