Android Instant Apps binnenkort wereldwijd beschikbaar

  Het downloaden van apps is binnenkort waarschijnlijk verleden tijd. Dankzij Android Instant apps wordt het downloaden van games namelijk overbodig. Hierdoor wordt het gebruiksgemak van je telefoon alleen maar beter.

  Tijdens het Google I/O evenement vorig jaar kondigde Google Android Instant Apps aan. Deze functie geeft je de mogelijkheid om apps niet meer te downloaden, maar te streamen. Hierdoor heb je altijd de juiste app bij de hand en hoef je nog maar weinig apps volledig te downloaden.

  Denk aan het betalen van een parkeermeter. Misschien moet heb je hier een speciale app voor nodig die je nog niet op je telefoon hebt geïnstalleerd. Dankzij Android Instant Apps sta je dus niet lang op straat om deze app te installeren en kun je dus meteen door met je dagelijkse bezigheden.

  Maar hoe werkt de techniek nou eigenlijk? Android Instant Apps downloaden een kleine hoeveelheid van de app vanuit de Google cloud. Je kunt dan de app voor het grootste gedeelte gebruiken en wanneer je klaar bent met de app verdwijnt hij gewoon van je telefoon.

  Android Instant Apps nu beschikbaar voor ontwikkelaars

  Google heeft via zijn ontwikkelaars blog aangekondigd dat de techniek binnenkort uitkomt voor ontwikkelaars. Met de aankondiging wil Google voornamelijk de ontwikkelaars oproepen om hun apps klaar te maken voor de nieuwe techniek. Op dit moment werkt de techniek al bij de apps van Buzzfeed en Periscope.

  Wanneer de Android Instant Apps beschikbaar gaat komen voor iedereen is nog onbekend. Maar aan te nemen is dat het nog wel even zal gaan duren, aangezien de ontwikkelaars nu pas meer informatie krijgen over de functie. Wanneer er meer bekend is zullen wij je updaten.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.