Android 6.1 release mogelijk in juni

  Android 6.0 Marshmallow werd voor het eerst aangekondigd in mei, hoewel er niet veel veranderingen plaatsvonden ten opzichte van Lollipop 5.1.1. Nu wordt er al gesproken van een Android 6.1 release, die enkele toevoegingen moet bevatten zoals splitscreen.

  Veel informatie is er nog niet bekend over de nieuwe update, behalve het feit dat het ondersteuning gaat bieden voor splitscreen. Dit betekent dat je meerdere applicaties naast elkaar kunt gebruiken op je scherm. Deze feature werd eerder al geïntroduceerd in de iOS 9 update van Apple.

  Android 6.1 release bevat splitscreen functie

  Tijdens een Ask Me Anything sessie met de ontwikkelaars van de Pixel C Tablet werd duidelijk dat deze nieuwe splitscreen feature geïmplementeerd wordt in de Android 6.1 update en niet zoals eerder werd verwacht in de toekomstige Android N variant. Bij de update wordt ook het permissiebeheer in het besturingssysteem aangepakt, waardoor je veel minder meldingen moet krijgen.

  Android 6.1 schijnt verder een kleine update te worden en moet volgens bronnen in juni 2016 zijn debuut maken. Officiële bevestiging van Android zelf is nog niet gegeven.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.