Analogue’s nieuwe handheld: Pocket brengt het beste van oude en nieuwe technologie

  De handheld Pocket komt uit in 2020. Analogue is al bekend van eerdere moderne designs op klassieke consoles. Vandaag heeft het bedrijf de Analogue Pocket aangekondigd, dat in wezen de meest geavanceerde Game Boy is die ooit is gemaakt. Het apparaat heeft hetzelfde formaat van de originele Game Boy en kan cartridges van de GB, GBC en GBA afspelen, dat is ondersteuning voor meer dan 2.700 games.

  De Pocket heeft een 3,5-inch LCD-scherm van 665ppi met een resolutie van 1600 x 1440 en ingebouwde achtergrondverlichting. Het wordt aangedreven door een oplaadbare lithium-ionbatterij, kan worden opgeladen via USB-C, bevat de mogelijkheid om een SD-kaartje te gebruiken en heeft een 3.5mm-hoofdtelefoonaansluiting. Er is zelfs een ingebouwde synthesizer genaamd Nanoloop.

  Maar Nintendo spellen zijn niet het enige wat deze handheld ondersteunt. Analogue geeft aan dat er via adapters ook titels van van Game Gear, Neo Geo , Pocket Color en nog veel meer speelbaar gaan zijn op de Analogue pocket. De prijs wordt in Amerika 200 dollar bij lancering, in Europa is nog geen officiële prijs bekendgemaakt.

  Pocket is een eerbetoon aan alle draagbare game consoles. Ons doel is om ondersteuning te bieden voor alle draagbare spelsystemen voor Pocket. De adapters zullen worden uitgerold tegelijkertijd met lancering, maar sommigen komen iets later. Het idee is dat we steeds meer games kunnen toevoegen.

  Christopher Taber

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.