Amazon AR-bril met Amazon Alexa getoond op CES

  Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas zal Amazon zijn eerste AR-bril laten zien. Deze bril werkt met Amazon Alexa en wordt gemaakt door een klein bedrijf genaamd Vuzix. Deze Amazon AR-bril is niet het enige apparaat dat Amazon gaat laten zien op de CES.

  Kārlis Dambrāns

  Amazon wil Alexa toevoegen aan meerdere apparaten. Naast een AR-bril, komt Alexa naar een mobiele kit waardoor je Alexa ook kunt gebruiken voor Bluetooth apparaten zoals headphones en smartwatches. Het eerste apparaat wat met deze kit zal werken is dus de nieuwe AR-bril.

  Amazon AR-bril is de eerste smart glasses met Alexa

  Spraakbesturing en spraakherkenning zijn nieuw op AR-brillen en Amazon heeft met zijn AR-bril een eerste te pakken. De AR-bril zal de Vuzix Blade heten en op de markt komen voor ongeveer duizend Amerikaanse dollar. Het bedrijf hoopt dat rond 2019 de prijs van de bril onder de 500 Amerikaanse dollar zal komen. Over een Nederlandse release is nog niks bekend.

  De bril komt al in het tweede kwartaal van 2018 uit. Gebruikers moeten een Amazon account hebben om de bril te kunnen gebruiken. Gebruikers van de bril kunnen onder andere een kaart of sportuitslagen laten projecteren.

  Amazon komt zelf misschien ook wel met zijn eigen AR-bril. Wanneer dit gebeurt, is nog niet zeker. Amazon is al langer bezig met technologische ontwikkelingen. Zo heeft het bedrijf onder andere Body Labs overgenomen voor 3D-modellen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.