Alpha Protocol 2 niet in de planning, Kickstarter geen optie

  Alpha Protocol, de actie-RPG die in 2010 verscheen, werd niet overal even positief ontvangen. Wij gaven de game niet hoger dan een 5. Maar de titel heeft zeker fans gemaakt, want er is bij ontwikkelaar Obsidian veel gevraagd naar een opvolger.

  Ook op XGN heeft Alpha Protocol aanhangers. Waar wij in de recensie niet hoger uitkwamen dan een 5,0, is de gemiddelde score die de gebruikers van XGN toekennen een 7,8. Maar die mensen zullen waarschijnlijk toch teleurgesteld worden.

  Chris Avellone van Obsidian Entertainment legt namelijk uit dat men bij het bedrijf voorlopig niet bezig is met een vervolg op Alpha Protocol. Op de vraag of de game misschien kan worden opgezet via een Kickstarter-project, laat hij weten dat dit in zijn ogen onmogelijk is, omdat Alpha Protocol een gevestigde franchise is, die in het bezit is van SEGA.

  Kickstarter is een platform waarbij allerlei creatieve projecten kunnen worden opgezet en dus ook games. Avellone is zich ervan bewust dat het platform een geweldig medium is voor creatieve ideeën, maar niet om vervolgen op gevestigde franchises te maken, die sowieso al in het bezit zijn van een bedrijf als SEGA.

  Alpha Protocol

  Verkijgbaar vanaf 28 may 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.