Alle kaarten van nieuwe Hearthstone-uitbreiding onthuld

  Blizzard komt in augustus nog met de volgende uitbreiding voor Hearthstone, getiteld The Grand Tournament. Spelers gaan met elkaar in gevecht tijdens een groots toernooi, en welke kaarten daarbij gebruikt gaan worden is nu bekendgemaakt.

  De nieuwe uitbreiding zal 132 nieuwe kaarten gaan tellen en veel daarvan hebben een toernooi-thema. Verwacht dus veel paarden, vlaggetjes en glanzende ridders. Bij deze nieuwe set komen ook twee nieuwe mechanieken kijken: Inspire en Jousting. Eerstgenoemde is een ability op een minion-kaart, die geactiveerd wordt zodra een speler de Hero-ability gebruikt, en kan een simpele +1/+1 zijn of er wordt juist een willekeurge Legendary minion op het veld geplaatst.

  Jousting is ietsjes ingewikkelder. Als een kaart met Jousting wordt gespeeld, dan wordt er uit beide decks een willekeurige minion-kaart getrokken en welke kaart de hoogste mana-kosten heeft wint de joust. De Druid-kaart Healing Touch bijvoorbeeld heelt jouw Hero voor zeven HP, maar de kaart activeert ook een joust en als je die wint krijg je juist veertien HP. De vaardigheid kan overigens ook gebonden zijn aan een Battlecry- of Deathrattle-ability.

  Degene die alvast ideeën op wilt doen voor zijn of haar nieuwe deck kan alvast door alle kaarten struinen. Wij zagen al een paar kaarten die behoorlijk sterk zijn, zoals Confessor Paletress - die zoals eerder genoemd een Legendary minion op het veld legt als de Hero-ability wordt gebruikt - en de legendarische draak Chillmaw, die afrekent met de irritante Grim Patrons.

  The Grand Tournament in Arena en Tavern Brawl

  The Grand Tournament brengt overigens ook veranderingen mee voor de Arena-modus. Voorheen kon je met deze modus alleen pakjes winnen van de Gnomes vs. Goblins-set, maar na de update kan het een Grand Tournament-, Gnomes vs Goblins-, of Classic-pakje zijn.

  Voor wie echt niet kan wachten op de nieuwe set kan er morgen al mee aan de slag. De Tavern Brawl van deze week is namelijk weer twee vaste decks tegen elkaar, die nu gebruik maken van de nieuwe uitbreiding. De Mage Medivh zal gebruik maken van Inspire-minions en de Hunter Alleria zal juist weer gretig gebruik maken van Jousting. Wanneer de uitbreiding precies zal uitkomen is nog niet bekend.

  Hearthstone: The Grand Tournament

  Verkijgbaar vanaf 24 august 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.