Nederlander valt in de prijzen bij Apple Event

  Maandagavond werd er een speciaal Apple-event gehouden voor een klein groepje ontwikkelaars. Daar zijn er een aantal aankondigingen gedaan, die vooral gericht zijn op de apps en diensten van Apple. Er werden daarnaast ook een aantal prijzen uitgedeeld.

  Het evenement is je misschien ontgaan en dat is goed te begrijpen. Veel grote aankondigingen zijn namelijk niet gemaakt tijdens het december Apple Event. Tijdens de bijeenkomst zijn er onder andere prijzen uitgedeeld voor de beste applicaties en games van 2019. Hier valt bijvoorbeeld de app 'Spectre Camera' onder, gemaakt door Nederlander Sebastiaan de With. Ook viel Flow by Moleskine in de prijzen en een Apple TV -app genaamd The Explorers. De games die in de prijzen vielen tijdens het evenement waren Sky: Children of Light en Sayonara Wild Hearts. De laatstgenoemde titel is ook te spelen op de Apple Arcade dienst.

  Naast apps en games werden er ook voor de eerste keer de Apple Music Awards uitgereikt. De winnaars van de categorieeën zijn gekozen door een team vanuit Apple Music. De prijzen zijn dus niet gebaseerd op het aantal streams of de meest populaire artiest in de hitlijsten. De awards werden als onderstaand verdeeld:

  • Artiest van het jaar: Billie Eilish
  • Nummer van het jaar: Old Town Road van Lil Nas X
  • Album van het jaar: When we all fall asleep, where do we go? van Billie Eilish
  • Doorbraak van het jaar: Lizzo

  Wat konden ze winnen bij het Apple Event?

  De winnaars hebben een trofee gekregen vanuit Apple. Deze trofee ziet eruit als een 12-inch siliconen processor met een wafer-patroon in het midden. Uiteraard zijn de trofeeën opvallend vormgegeven, zoals we van Apple gewend zijn. Wat vooral opvalt aan de awards is dat Billie Eilish maar liefst twee keer in de prijzen valt met beste artiest en album van het jaar.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.