Aliens Colonial Marines AI problemen ontstonden door tikfoutje

  Er is een Aliens Colonial Marines AI probleem opgelost een aantal jaren na de release. Het probleem werd door modders gevonden en het probleem bleek klein maar cruciaal te zijn. Een belangrijk config-bestand bevatte een typfout die voor slechte AI zorgde in de game.

  De Aliens Colonial Marines AI problemen zijn vijf jaar na de release door modders opgelost, nadat op Moddb.com een nieuwe mod verscheen. Deze maakte duidelijk dat de AI door een simpel tikfoutje zo ongebalanceerd was. In het config bestand van de game, dat je kan vinden door bij de pc-versie van de game te spitten, zit namelijk een woord dat niet goed gespeld is en voor problemen zorgde.

  In de code van het spel is het volgende te vinden:

  • ClassRemapping=PecanGame.PecanSeqAct_AttachXenoToTether -> PecanGame.PecanSeqAct_AttachPawnToTeather

  Nu gaat het om het laatste woord 'Teather', want dat is geen correct Engels. Het woord wat daar hoort te staan is 'Tether'. Door de kleine aanpassing worden de Aliens in de game ineens een stuk slimmer, waardoor de game leuker is om te spelen.

  De Aliens zitten nu namelijk strategisch verstopt en weten hoe ze rekening moeten houden met de omgeving om de speler te pakken. Hierdoor zijn ze beter in het vechten en dus ook een stukje agressiever. Daarnaast zitten de vijanden je ook een stuk langer op de hielen doordat ze je beter achtervolgen.

  Aliens Colonial Marines AI was al slecht

  Aliens Colonial Marines stond bekend als een game met een slechte AI volgens velen. Het was een groot kritiekpunt op het internet. Ook wij waren niet te spreken over de game, maar dan wegens een aantal andere redenen.

  Aliens: Colonial Marines kwam uit in 2013 en werd niet goed ontvangen. De game bevatte maar te weinig survival horror elementen, zoals je in onze Aliens Colonial Marines review kunt lezen. Het was meer een standaard shooter waarmee je alles overhoop kon knallen, maar dat was niet genoeg. De game was namelijk ook nog eens erg lelijk en slaagde er niet in de sfeer van de films over te brengen.

  Aliens: Colonial Marines

  Verkijgbaar vanaf 12 february 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.