Ajax FIFA 17 eSporter gecontracteerd door Edwin van der Sar

  De eerste Ajax FIFA 17 eSporter is gisteren door Ajax directeur en oud doelman Edwin van der Sar gecontracteerd. Het gaat om een vijfmalig Nederlands kampioen FIFA.

  De Ajax FIFA 17 eSporter heet Koen Weijland en is 23 jaar. Het tekenen van Weijland maakt van Ajax de eerste Nederlandse voetbal club die een eSporter contracteert. Eerder gaf PSV al aan interesse te hebben in het contracteren van een eSporter, maar met de komst van Koen Weijland is Ajax de eerste die ook daadwerkelijk een handtekening onder een contract heeft gezet.

  Nederlands kampioen en wereldkampioen FIFA 17 eSporter tekent bij Ajax

  Weijland is vijf keer Nederlands kampioen FIFA eSporter geweest en is in 2010, 2011 en 2015 uitgeroepen tot beste speler van de wereld. Nu zal Koen officieël voor Ajax spelen op verschillende nationale en internationale FIFA toernooien. Koen heeft van Edwin van der Sar rugnummer 39 gekregen.

  Weijland zelf reageert op het nieuws door te zeggen dat het een droom is die uitkomt. Weijland is volgens eigen zeggen als zijn hele leven een Ajacied en dat hij enorm trots is dat hij deze club mag vertegenwoordigen op FIFA toernooien.

  Weijland en een aantal spelers uit het eerste elftal van Ajax waren gisteren ook aanwezig bij het openen van de FIFA Xperience in de Kalverstraat in Amsterdam.

  FIFA 17 zal op 29 september verschijnen voor PC, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4.

  FIFA 17

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.