'AirPods 3 verschijnen later dit jaar nog en zijn waterdicht'

  Apple is van plan om dit jaar nog een vernieuwde variant van de Apple AirPods uit te brengen. De AirPods 3 staan volgens insiders nog op de planning voor een release later dit jaar. Deze nieuwe versie komt met een aantal nieuwe features en is daarnaast ook nog eens waterbestendig.

  Volgens analist Daniel Ives komt er later dit jaar nog een nieuwe versie van de Apple AirPods op de markt. De zogenoemde Apple AirPods 3 staan volgens de analist op de planning voor een release rond het einde van het jaar. De bedoeling is dat de nieuwe oortjes uitgebracht worden voor het in de Verenigde Staten-genoemde 'Holiday season'. Dit zou betekenen dat de oortjes uiterlijk begin november verkrijgbaar zijn.

  De grootste nieuwe feature van de vernieuwde AirPods is dat de oortjes waterproof zijn. Je hoeft de oortjes dus niet meer te bedekken met wat haar of een paraplu op te steken wanneer je muziek wil luisteren in de regen. Het nieuws van de analist sluit aan op eerdere geruchten rondom de volgende generatie AirPods. Een jaar geleden ging de geruchtenmolen al rond over een AirPod Pro-variant die de waterdichte feature zou bevatten.

  Een hoger prijskaartje voor de AirPods 3

  Ives laat ook weten dat de nieuwe Airpods met een nieuw prijskaartje zullen komen. Hiermee doelt hij op een hogere prijs voor de AirPods 3. Wat de prijs precies zal zijn, is nog niet bekend. Wel kan er aangenomen worden dat de nieuwe AirPods onthuld worden tijdens het jaarlijkse Apple event in september.

  Hier kondigt de tech-gigant jaarlijks haar nieuwe line-up aan betreffende iPhones en als we terugkijken in de geschiedenisboeken zien we dat ook de AirPods voor het eerst onthuld werden tijdens vorige edities van het event in september. Destijds vond het event plaats op 7 september 2016, waar naast de draadloze oortjes ook de iPhone 7 werd onthuld.

  AirPods 3 release is al snel

  Het bijzondere aan de release van de nieuwe AirPods is dat deze onwijs snel volgt na het uitbrengen van de vorige generatie. Deze kwam namelijk eerder dit jaar uit op 20 maart. De AirPods 2 staan bekend om de handsfree Siri-feature en het nieuwe oplaadbare doosje. Daarvoor is bij de tweede generatie namelijk geen kabel meer nodig.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.