Age of Empires: Definitive Edition release bekendgemaakt

  Microsoft heeft de datum van de Age of Empires: Definitive Edition release bekendgemaakt. De langverwachte remake van de eerste game uit de serie komt op 20 februari uit voor PC.

  De definitieve versie van de originele Age of Empires, die in 1997 werd uitgebracht, komt later dan Microsoft had verwacht. Het was de bedoeling om de game vorig jaar uit te brengen, tijdens het 20 jarige jubileum van het origineel. Volgens Microsoft was het nodig om de release uit te stellen, aangezien het bedrijf het beste uit de Definitive Edition wilde halen. Alles moet kloppen om ervoor te zorgen dat de charme van de 20-jarige game behouden blijft in een modern jasje.

  Extra's bij Age of Empires: Definitive Edition release

  Voor de Definitive Edition van de 20 jaar oude Age of Empires zijn natuurlijk veel veranderingen nodig geweest. Zo heeft Microsoft de grafische aspecten compleet opgepoetst om de game beschikbaar te maken voor een moderne 4K vertoning. De PC exclusive is ook op gameplaygebied sterk verbeterd en de soundtrack is helemaal opnieuw opgenomen om te voldoen aan de hedendaagse audiostandaarden.

  Fans van de game kunnen zich via de officiële site van Age of Empires aanmelden voor een open multiplayerbeta van de game, die start op 29 januari. Vorig jaar werd bekend dat ontwikkelaar Relic ook bezig is met Age of Empires 4. Een releasedatum voor deze game is nog niet bekend.

  Age of Empires Definitive Edition

  Verkijgbaar vanaf 20 february 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.