Age of Empires 4 release aangekondigd door Microsoft

  De Age of Empires 4 release is gisteren aangekondigd door uitgever Microsoft. Dat deed de uitgever tijdens een persconferentie toegewijd aan de serie Age of Empires. Relic Entertainment is de ontwikkelaar van het spel.

  Ontwikkelaar Relic staat voornamelijk bekend om de serie Company of Heroes en Dawn of War. Microsoft omschrijft Relic als 'een ontwikkelaar met een schat aan ervaring op het gebied van RTS games met een hoge kwaliteit.' Volgens het techbedrijf is Relic de ideale ontwikkelaar om Age of Empires 4 te maken.

  Weinig bekend over Age of Empires 4 release

  Veel details zijn er nog niet bekend over de nieuwe game van Microsoft en zelfs de aankondigingstrailer, die je boven dit artikel kunt bekijken, geeft maar weinig informatie vrij. Wel lijkt het erop dat Age of Empires 4 zich in meerdere tijdsperioden afspeelt dan de vorige delen.

  De facties die in de trailer te zien zijn komen uit verschillende tijdsperiodes en komen van over de gehele wereld. Zo komt er een samurai in beeld met aan zijn zij het Romeinse leger. Dit is voordat de wat meer modernere legers als de British Redcoats zich in de trailer laten zien.

  Age of Empires 4 is het eerste project dat Relic ontwikkelt zonder dat uitgever SEGA erbij betrokken is. Aan de andere kant kun je het zo bekijken dat SEGA 'hun' creatieve talent uitleent voor een RTS serie. Twee jaar geleden gaf SEGA ook al Creative Assembly voor een bepaalde tijd uit handen, dit was voor de ontwikkeling van Halo Wars 2.

  Het nieuwste deel in de Age of Empires serie heeft nog geen releasedatum gekregen. We weten wel dat de game alleen naar de PC komt, daar heb je wel Windows 10 voor nodig. Het is niet bekend of het spel via Steam te koop zal komen of enkel in de Windows Store.

  Age of Empires 4

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.