Afschaffing dataroaming: T-mobile ondergaat gevolgen

  T-Mobile ondergaat gevolgen van de afschaffing dataroaming. Het bedrijf laat weten dat de omzet is gedaald. Ten opzichte van vorig jaar is de daling maar liefst negen procent.

  Mozart

  Dit liet het bedrijf woensdag weten tijdens een presentatie over de kwartaalcijfers. In het eerste kwartaal van 2018 maakte het bedrijf een omzet van 309 miljoen euro, terwijl dit in het eerste kwartaal van vorig jaar nog 341 miljoen was. Providers mogen sinds juni geen extra kosten meer rekenen voor internetten en bellen in het buitenland (de EU). Voor gebruikers natuurlijk heel fijn, maar veel bedrijven verwachtten vorig jaar al gevolgen en zagen al aankomen dat de omzet onder druk te komen zou staan.

  "Het eerste kwartaal groeit de markt altijd stugger dan de rest van het jaar, alleen is het dit jaar nog stroever dan andere jaren.", vertelt Søren Abildgaard, de directeur van T-Mobile Nederland.

  De daling van de omzet ligt vooral bij de mobiele tak: deze heeft namelijk een daling van 10,6 procent. Het eerste kwartaal van 2017 was het namelijk nog 320 miljoen, en dit jaar 286 miljoen.

  Abonnementen

  T-Mobile wil nu vooral gaan inzetten op de Unlimited-abonnementen, laat Abildgaard weten. Met deze abonnementen kun je onbeperkt bellen, sms'en en internetten. Hierop verdient het bedrijf goed: ten opzichte van vorig jaar is de omzet gestegen. T-mobile gaat niet in op de getallen, maar vertelt wel dat er in dit eerste kwartaal ruim zevenduizend nieuwe klanten bij zijn gekomen.

  Ook de thuis-abonnementen doen het goed: er is dit kwartaal 23 miljoen euro verdiend. Vorig jaar was dit 21 miljoen.

  Ook heeft T-mobile er in het eerste kwartaal maar liefst 83.000 klanten bij gekregen. Dit komt uit op een totaal van 3,9 miljoen T-mobile gebruikers, inclusief de Prepaid-gebruikers.

  Gevolgen afschaffing dataroaming: T-mobile is niet de enige

  T-mobile is niet de enige provider die de omzet ziet dalen door deze ingreep. Ook andere providers zullen hiermee te maken krijgen. Zo vertelde ook KPN dat haar omzet lager was dan vorig jaar, en ook Vodafone lijdt hieronder.

  Voor ons als gebruikers is het afschaffen van de dataroaming natuurlijk superfijn, vooral op vakantie. Zoek jij deze zomer ook de zon op? Wij hebben voor jou de top 5 beste zomer apps op een rijtje gezet!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.