Adblock Plus update zorgde voor problemen op websites

  Door een typefout in de filterlijst van de Adblock Plus update hebben gebruikers vandaag te maken gehad met websites zonder opmaak. De letter ‘n’ werd per ongeluk toegevoegd, waardoor alle websites met een ‘n’ in de url niet goed geladen werden.

  Deze filterlijst, ook wel de Easylist genoemd, staat vol met verschillende codes waardoor reclame van de internetpagina’s wordt gewist. Maar omdat er per ongeluk een ‘n’ werd toegevoegd aan de filterlijst, hadden we in Nederland ineens een probleem. Dit omdat elke Nederlandse website eindigt op ‘.nl’.

  De Easylist werd al snel na het ontdekken van de fout voorzien van een nieuwe Adblock Plus update, maar toch was het probleem toen nog niet verholpen. De filterlijst update namelijk maar één keer per dag automatisch. Als de gebruikers dit al hadden gedaan in de ochtend, dan moeten ze dit in de loop van de dag handmatig nogmaals doen om het probleem op te lossen.

  Adblock Plus update

  Wanneer je Adblock Plus gebruikt en je nog steeds last hebt van onvolledig geladen websites, kun je het volgende doen om het op te lossen.

  1. Klik op het Adblock Plus logo
  2. Ga naar Opties
  3. Klik vervolgens op ‘Update all filter lists’
  4. Het probleem is na de update opgelost

  De nadelen van een adblocker

  Voor veel websites zijn de advertenties een bron van inkomsten en toch waren er in 2017 al 615 miljoen apparaten met een geïnstalleerde adblocker. Hierdoor lopen websites belangrijke inkomsten mis en komen ze onder druk te staan. Google Chrome is zelfs al bezig met het standaard inbouwen van een adblocker in de browser.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.