Adblock Plus payment optie laat je betalen

  Wanneer je gebruik maakt van Adblock Plus, maar een website daar niet de dupe van wilt laten zijn, heeft de adblocker nu een nieuwe feature toegevoegd. De Adblock Plus Payment optie laat je zelf beslissen hoeveel je betaalt voor content.

  Adblock Plus is een samenwerking aangegaan met Flattr, dit bedrijf biedt internetters de mogelijkheid om zelf geld te doneren waarna Flattr dit verdeeld onder de verschillende websites die jij graag wilt steunen. Met deze Adblock Plus Payment optie heb je dus zelf in de hand waarvoor je wel en waarvoor je juist geen geld wilt betalen.

  Volgens de dienst is deze Adblock Plus Payment optie de oplossing voor advertenties en de gulden middenweg voor makers van content en lezers. Wanneer je namelijk gebruik maakt van een Adblocker, lopen makers van online content de inkomsten door reclame mis. Wanneer je advertentievrij wilt browsen, en daarnaast ook de makers van je favoriete content wilt steunen, heb je nu dus de mogelijkheid om de maker van je favoriete site direct te steunen.

  Adblock Plus Payment optie manier om te laten zien wat je leuk vindt

  Naast het feit dat je door de samenwerking met Flattr een website direct kunt steunen, kun je de site ook makkelijker laten weten wat je leuk vindt. Wanneer je een bepaald artikel of segment op een site erg leuk vindt om te lezen, dan kun je er geld voor betalen en weet de maker dat het gewaardeerd wordt, zo heb je dus ook zelf invloed op wat er gemaakt wordt.

  Overigens hoef je niet zelf aan te geven waar je geld naartoe gaat, Flattr kijkt namelijk naar welke websites je het meest kijkt en wat je daarop bekijkt, op deze manier kan de dienst uitrekenen hoeveel een website volgens jou zou moeten ontvangen. Jij geeft Flattr geld en zij verdelen het onder jouw favoriete websites.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.