Activision maakt plannen voor entertainment studio

  Activision Blizzard maakt plannen om een eigen entertainmentstudio op te zetten. Hierdoor zal de uitgever in staat zijn om eigen materiaal te verfilmen, in plaats van via licenties door derde partijen. De creatieve controle zal op deze manier niet buiten de handen van Activision liggen.

  Dit blijkt uit een rapport van The Information. Activision Blizzard zou voorzichtig bezig zijn met het openen van een studio, die verantwoordelijk zal zijn voor films en televisieseries gebaseerd op de gameseries van de uitgever.

  Momenteel is er wel al één Activision Blizzard verfilming in de maak, namelijk van World of Warcraft. De film is al sinds 2013 in de maak en heeft op dit moment een releasedatum van 24 maart 2016. De film heet Warcraft, en wordt geregisseerd door Duncan Jones (bekend van Moon uit 2009). Er is nog geen informatie bekendgemaakt over de inhoud van de film.

  Activision is niet de enige

  Activision Blizzard is niet de eerste uitgever die overweegt een eigen studio op te zetten. Ubisoft ging Activision al voor met Ubisoft Motion Pictures. Deze studio opende in 2011, maar heeft nog geen grote titels uitgebracht. In 2013 verscheen Rabbids Invasion, in coproductie met Nickelodeon Animation Studio. Dit is een animatieserie over de Raving Rabbids. Een Assassin's Creed film is momenteel in de maak in samenwerking met productiemaatschappij New Regency. Naar verwachting verschijnt deze in 2015.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.