Activision gaat Call of Duty films maken om tegen Marvel te strijden

  Als het aan Activision ligt kunnen we binnenkort Call of Duty films verwachten in de bioscoop. De gamemaker is van plan om meerdere films in hetzelfde universum te maken, zoals Marvel dat ook doet.

  De Call of Duty films zullen uitgroeien tot een complete franchise. Stacey Sher en Nick van Dyk, beide co-president van Activision Blizzard Studios, is de taak opgedragen om van Call of Duty een commercieel succes te maken buiten de game-industrie. Naast meerdere films zal Call of Duty mogelijk ook op televisie een serie krijgen om ook op dit vlak te concurreren met Marvel.

  Al meerdere Call of Duty films geschreven

  Activision heeft al verschillende scripts klaar voor Call of Duty films. De verhalen zijn geschreven na intensief onderzoek te hebben gedaan bij gepensioneerde soldaten. Net als de games moeten de films verschillende verhalen vertellen, maar wel dezelfde wereld delen. Als alles volgens plan verloopt dan zal de eerste Call of Duty film al in 2018 in de bioscoop draaien.

  In gesprek met The Guardian laat Sher weten dat de Call of Duty films al enkele jaren vooruit gepland zijn. Volgens haar is er een film die aanvoelt als Call of Duty Black Ops en eentje die meer op Call of Duty Modern Warfare lijkt. De films zullen niet letterlijk gebaseerd zijn op een specifieke game.

  Het nieuwste deel in de Call of Duty franchise is Call of Duty WW2. Deze game zal later dit jaar uitkomen.

  Call of Duty: WW2

  Verkijgbaar vanaf 3 november 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.