Activision Blizzard omzet bereikt recordhoogte door microtransacties

  Dat Activision Blizzard een miljarden bedrijf is valt niet over te twisten, dat daar ergens verandering in zal komen lijkt nog geen sprake van. Ze presenteerde vandaag hun rapportcijfers voor Q4 2017 en wat ze hebben over het gehele fiscale jaar 2017 hebben verdiend. Mede door microtransacties is de Activision Blizzard omzet zo hoog.

  Een astronomisch bedrag van 7.16 miljard dollar heeft Activision en Blizzard in totaal verdiend in het jaar 2017. Het is het hoogste bedrag dat het bedrijf ooit heeft omgezet in een jaar tijd. Dit kwam mede door het bedrijf King dat begin november 2015 werd overgenomen door Activision Blizzard. King is onder andere makers van het populaire mobile game Candy Crush. King heeft in totaal 2 miljard dollar omzet gedraaid in 2017, dit kwam vooral door de microtransacties die de game bevat.

  Activision Blizzard omzet niet alleen hoog door King

  In bijna elke grote game die Activision Blizzard in 2017 heeft uitgebracht bevatte wel een soort van optie tot het kopen van microtransacties of game addons. Zoals Call of Duty: WW2, Overwatch en Destiny 2. Maar dat het 2 miljard dollar opleverde had niemand nooit verwacht. Oftewel meer dan de helft hiervan komt door het verkopen van microtransacties en game add-ons.

  Activision bevestigde in hetzelfde rapport ook dat de volgende Call of Duty wordt gemaakt door Treyarch, maar lieten niks los over de setting van de game en of die zoals meerdere geruchten beweren Black Ops 4 zal gaan heten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.