Activision aandeelhouders klagen uitgever aan na verliezen Destiny

  De breuk met ontwikkelaar Bungie heeft een zure nasmaak voor uitgever Activision. Naast het verliezen van de rechten op Destiny, heeft het bedrijf nu ook een rechtszaak aan zijn broek hangen. Een paar aandeelhouders van Activision klaagt de uitgever namelijk aan voor het geven van misleidende informatie omtrent deze breuk.

  De Activision aandeelhouders zijn geschokt door de abrupte keuze van de uitgever om te breken met Bungie. Volgens de groep heeft het bedrijf nieuwe investeerders niet laten weten dat dit het plan was. Dit in combinatie met de gedaalde koers zorgt voor boze aandeelhouders. Het gaat in de aanklacht om mensen die tussen 2 augustus 2018 en 10 januari 2019 aandelen hebben gekocht.

  "De ingediende aanklacht beweert dat de verdediging (Activision) verkeerde informatie heeft verschaft over: het beëindigen van de partnerschap tussen Activision Blizzard en Bungie, de verwachting van de dalende koers en de publieke verklaring die te allen tijde onjuist en misleidend waren."
  - Advocaten van Activision aandeelhouders

  ââââââActivision aandeelhouders zien ontslagen als ander probleem

  De Activision aandeelhouders zeggen dat niet alleen de verbroken relatie tussen de twee bedrijven en het verlies van Destiny het probleem zijn. Ze zijn van mening dat de massale ontslagronde in het bedrijf ook een effect op de aandelen heeft gehad. Activision heeft acht procent van de ruim negenduizend werknemers laten gaan. Dit zijn bijna achthonderd banen.

  In diezelfde periode zegt Activision dat de financiële resultaten van 2018 het hoogste ooit zijn. Het bedrijf maakte een omzet van zo'n 7,5 miljard dollar. Een jaar daarvoor ging het om een opbrengst van 7 miljard dollar. Bobby Kotick, baas van Activision, is alleen van mening dat de uitgever niet zijn volledig potentieel heeft bereikt.

  De Activision aandeelhouders klagen de uitgever nu dus aan. Het bedrijf heeft zelf nog niet officieel gereageerd op het nieuws. De laatste games uit de koker van Activision zijn Spyro Reignited Trilogy en Call of Duty: Black Ops 4. In onze Spyro Reignited Trilogy Review en Call of Duty: Black Ops 4 Review lees je wat we van de games vinden.

  Destiny 2

  Verkijgbaar vanaf 6 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.