Achtste Star Wars film meest winstgevende van 2017

  De Star Wars film The Last Jedi is volgens de berekeningen van Deadline de meest winstgevende film van 2017 geweest. De film heeft tot op heden wereldwijd meer dan 1 miljard euro opgeleverd.

  Lucasfilm

  Het vervolg op Star Wars: The Force Awakens, één van de meest succesvolle films aller tijden, heeft ook niet teleurgesteld qua opbrengst. The Last Jedi is namelijk de meest succesvolle film van 2017 geworden. Dat heeft Deadline berekend. De film van regisseur Rian Johnson heeft een winst van meer dan 338 miljoen euro geboekt.

  The Force Awakens meest rendabele Star Wars film

  De cijfers die The Last Jedi heeft verlegd in het afgelopen jaar komen alsnog niet heel dichtbij het ongelooflijke succes dat The Force Awakens geboekt heeft. The Force Awakens leverde namelijk meer dan 632 miljoen euro op en staat op de derde plek van de meest succesvolle films aller tijden. Momenteel staat The Last Jedi op de negende plek in deze lijst.

  De grote titels uit de Star Wars serie leveren over het algemeen erg veel geld op, zeker in de laatste jaren. Het is dan ook niet zo gek dat het vervolg op The Last Jedi, Star Wars: Episode IX, al is aangekondigd. Deze film werd eerder al uitgesteld en moet in december 2019 in de bioscopen verschijnen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.