Aantal verkopen PC's gedaald

  Onderzoeksbureau Gartner heeft een rapport opgesteld waarin het voorspellingen doet over de verkoop van apparaten dit jaar en volgend jaar. Grootste voorspelling? PC's zijn op hun retour.

  Onderzoeksbureau Gartner heeft een rapport gepubliceerd met daarin conclussies over de apparatenmarkt. Het bedrijf voorspelt dat er dit jaar 2,23 miljard apparaten over de toonbank zullen gaan, we hebben het hier over tablets, desktops en telefoons. Wat gelijk staat aan een groei van 4,5 procent ten opzichte van vorig jaar.

  Er zullen dit jaar 303 miljoen desktops worden verkocht, wat een daling van 11,2 procent is met vorig jaar toen de wat populairder bleek. Tablets zijn wat geliefder dan PC's want Gartner verwacht dat tegenover vorig jaar de tabletmarkt groeit met 42,7 procent en worden er dit jaar 184 miljoen tablets verscheept.

  De mobiele markt groeit met 3,7 procent en verkoopt het meeste van de drie door Gartner onderzochte markten. Naar verwachting worden er meer dan 1,8 miljard mobieltjes wereldwijd aangeschaft. Volgens het onderzoekbedrijf winnen goedkope telefoons aan populariteit en zijn ze erg in trek in opkomende landen.

  Het bedrijf voorspelt voor volgend jaar dat er bijna 2,5 miljard apparaten verkocht zullen worden. Te weten; 1,9 miljard mobieltjes, 263 miljoen tablets, 281 miljoen desktops en veertig miljoen ultrabooks, een tablet en laptop in een.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.