Aantal Twitter gebruikers hoger dan eind 2018

  Twitter heeft in zijn laatste kwartaalcijfers laten weten dat het aantal maandelijkse gebruikers het afgelopen kwartaal hoger ligt dan eind 2018. Waar er in dat deel van het jaar nog 321 miljoen twitteraars zijn, is dit nu gestegen naar 330 miljoen.

  Dit betekent dat Twitter er in een paar maanden tijd negen miljoen gebruikers bij heeft gekregen en nu dus op 330 miljoen twitteraars kom te staan. In 2018 rond deze periode heeft het bedrijf maar liefst 336 miljoen klanten. Dit is dus alsnog een daling van zes miljoen, maar dit kan te wijten zijn aan het nieuwe beleid van Twitter. Het bedrijf maakt namelijk jacht op nepaccounts.

  Wat komt er naast de Twitter gebruikers nog meer uit de cijfers naar voren?

  Naast de cijfers over de Twitter gebruikers is er ook te lezen wat het bedrijf aan omzet binnen harkt. Die was in het afgelopen kwartaal goed voor 787 miljoen dollar (iets meer dan 702 miljoen euro). Dit is een toename van 18 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2018. De totale winst over deze periode ligt op 66 miljoen dollar (bijna 59 miljoen euro).

  Diezelfde winst was in dezelfde tijd in 2018 iets lager. Toen stond de teller op 61 miljoen dollar (circa 54 miljoen euro). Een verschil van vijf miljoen dollar (ongeveer vier miljoen euro) De hofleverancier voor het grootste deel van de opbrengsten is de Verenigde Staten.

  Wat verwacht Twitter voor het komende kwartaal?

  Voor het volgende kwartaal verwacht het bedrijf een omzet van tussen de 770 en 830 miljoen dollar (ongeveer 687 en 741 miljoen euro). De winst wordt tussen de 35 en 70 miljoen dollar geschat (circa 31 en 62 miljoen euro). Over een eventuele toename in Twitter gebruikers wordt niet gesproken in de kwartaalcijfers.

  Afgelopen februari liet Jack Dorsey, de CEO van Twitter, weten dat het bedrijf gigantisch had gefaald met het ondernemen van actie tegen pestkoppen en trollen. Toch is het bedrijf bezig om bepaalde mensen aan te pakken. Sinds november is Twitter bijvoorbeeld actief bezig om haatzaaien harder aan te pakken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.