Aantal PlayStation Plus abonnees boven 26,4 miljoen

  Sony heeft het aantal PlayStation Plus abonnees bekendgemaakt. Het aantal gamers dat zich geabonneerd heeft op de online service van Sony ligt boven de 26,4 miljoen.

  Het aantal abonnees op PlayStation Plus lag aan het einde van 2015 nog op 20,8 miljoen. Eind vorig jaar is dat nummer dus gegroeid naar 26,4 miljoen abonnees. Sony verwacht dat het aantal abonnees alleen maar blijft groeien over de loop van het jaar. Deze informatie komt van Sony zelf uit Tokio tijdens een Investor Relations Day .

  Aantal PlayStation Plus abonnees en PSN gebruikers

  Het aantal PlayStation Network gebruikers is ook bekendgemaakt. Er zijn 70 miljoen gebruikers die iedere maand minimaal één keer hun account gebruiken. Dat nummer is het aantal actieve gebruikers in het algemeen dus inclusief PlayStation Plus en Now gebruikers. Microsoft heeft in verhouding 52 miljoen maandelijks actieve gebruikers verspreid over Xbox, PC en mobile.

  Naast deze aantallen maakte Sony bekend dat voor het einde van het fiscale jaar in maart 2018 er 78 miljoen PlayStation 4 consoles verkocht moeten worden. De laatste keer dat we hierover gehoord hebben was de PS4 de 60 miljoen consoles gepasseerd. Dit aantal werd een paar maanden geleden pas bereikt. Nieuwe releases van onder andere Uncharted The Lost Legacy en GT Sport zouden Sony moeten helpen om verder te groeien dit jaar.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.