Aantal Netflix abonnees groeit naar 149 miljoen

  Netflix is een bekende streamingdienst. De meeste mensen zullen het bedrijf wel kennen, of misschien zelfs een abonnement hebben. Uit kwartaalcijfers die recent gepubliceerd zijn blijkt dat het aantal Netflix abonnees blijft groeien. De streamingdienst heeft op dit moment een totaal van 148,9 miljoen klanten. Als je de proefabonnementen meetelt komt het bedrijf zelfs op 155 miljoen klanten.

  Hoe komt het dat het aantal Netflix abonnees is gegroeid?

  Netflix is vooral actief in de Verenigde Staten en komt daar ook vandaan. Opvallend is dat maar een klein deel van de nieuwe klanten in Amerika woont. 7.68 nieuwe Netflix abonnees komen uit andere landen.

  Nu komt de vraag: hoe komt het dat het aantal abonnees is gegroeid? Het antwoord is simpel: investeringen in andere landen. Sinds afgelopen jaar is Netflix voortdurend bezig met het investeren in tv-series in landen los van de Verenigde Staten. Zo begon de streamingdienst in februari zelfs met opnames van de allereerste Nederlandse Netflix-serie genaamd Ares.

  Na het investeren in series in andere landen, merkte Netflix dat de omzet met 22 procent groeide. Op dit moment is de streamingdienst naar 149 miljoen abonnees gegroeid, met nog ongeveer 7 miljoen proefabonnementen.

  Wat is de toekomst van Netflix?

  Netflix is al een lange tijd populair, onder zowel jongeren als ouderen. Er is genoeg content op te vinden, voor ieder wat wils. Hierdoor blijft de streamingdienst ontzettend succesvol. Toch is het nog niet helemaal duidelijk wat de toekomst van Netflix zal worden.

  Ondanks dat de cijfers bij de streamingdienst blijven groeien, heeft het bedrijf ook te maken met sterke concurrentie, zoals Disney Plus en Apple TV+. In deze special speculeren we wie de streamingstrijd van Netflix vs Disney Plus lijkt te gaan winnen.

  Naar welke Netflix series kunnen we uitkijken dit jaar?

  Om de haverklap komt er nieuwe content op Netflix. De streamingdienst heeft al een flink aantal pareltjes uitgebracht, maar daar blijft het niet bij, want dit jaar komen er nog meer. Een voorbeeld van een serie waar je dit jaar naar uit kunt kijken is bijvoorbeeld het seizoen 3 van Stranger Things. Als je benieuwd bent welke series nog meer dit jaar te zien zijn, kan je ons artikel lezen over de beste Netflix series in 2019 om nog naar uit te kijken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.