Aantal Netflix abonnees groeit minder snel dan verwacht

  De populaire streamingwebsite Netflix is de afgelopen tijd een stuk minder snel gegroeid dan het bedrijf had verwacht. Dit heeft Netflix gisteren bekendgemaakt aan de hand van de cijfers van het aantal gebruikers. De daadwerkelijke groei is bijna de helft van de verwachte groei van de Netflix abonnees.

  In totaal heeft Netflix op dit moment 151,6 miljoen gebruikers. Netflix dacht oorspronkelijk dat het aantal abonnees zou groeien met 5 miljoen. Dit is uiteindelijk 2,7 miljoen geworden. Het bedrijf hoopt in het derde kwartaal van 2019 een grote terugslag te maken en het aantal inkomsten en abonnees opnieuw te verhogen.

  Waarom stijgt het aantal Netflix abonnees niet zoveel als verwacht?

  Een van de grootste redenen dat het aantal Netflix abonnees minder snel gestegen is dan verwacht is dat het aantal concurrenten van Netflix flink is gegroeid. Zo zal Disney in november haar eigen streamingdienst genaamd Disney+ uitbrengen. Daarnaast werken ook bedrijven zoals Apple en HBO aan een eigen streamingdienst en bestaan er in verschillende landen ook eigen landelijke streamingdiensten, zoals Videoland.

  Daarnaast zijn er wellicht gebruikers die vinden dat er te weinig vernieuwing is op de streamingwebsite. Veel van de series en films die op Netflix staan zijn ondertussen al bekeken door de gebruikers of ex-gebruikers van Netflix. Toch zijn er genoeg nieuwe series en films te bekijken. Wij hebben bijvoorbeeld een lijst gemaakt van alle nieuwe Netflix releases in juni 2019.

  Toch nog goede hoop voor de toekomst van Netflix

  Netflix heeft ondanks deze tegenslag nog goede hoop voor de toekomst van het bedrijf. Netflix verwacht dat er toch nog een groei van 7 miljoen abonnees zal zijn in het derde kwartaal van 2019. Dit zal hoognodig zijn als Netflix zich staande wil houden in deze maatschappij van streamingdiensten.

  Niet alleen het aantal abonnees, maar ook de winst is namelijk flink achteruit gegaan. Vorig jaar haalde Netflix in dezelfde periode van het jaar 384 miljoen dollar op. Dit jaar is de nettowinst van deze periode slechts 271 miljoen dollar. Er zal meer geld nodig zijn om de Netflix Original series en films zoals Stranger Things net zo goed te laten worden als de voorgaande seizoenen.

  Twijfel jij over het afsluiten van een Netflix abonnement? Wij hebben een lijst gemaakt met de beste Netflix serie tips om je te overtuigen van de mogelijkheden van de streamingdienst. Daarnaast hebben wij ook de meest handige Netflix features voor jullie op een rij gezet.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.