Aankomende Final Fantasy 15 update laat je van personages wisselen

  Episode Ignis, één van de Final Fantasy 15 DLC's, komt 12 december uit en dan is het cirkeltje rond. Elk van de hoofdpersonages heeft dan een eigen uitbreiding gekregen. Reden genoeg voor Square Enix om in een aankomende Final Fantasy 15 update alle personages speelbaar te maken.

  Nu is het alleen nog maar mogelijk om in de normale Final Fantasy 15 met hoofdpersonage Noctis te spelen. Wel kon je van invloed zijn op wat Gladiolus. Ignis en Prompto, je kompanen in de game, doen door uit te kiezen welke wapens ze gebruiken en wat voor krachten ze hebben, maar ze onder de knoppen nemen kon niet. Daar had je de drie verhalende uitbreidingen voor, die alle drie over één van je kompanen ging.

  Met de toekomstige Final Fantasy 15 update moet dat dus wel kunnen. Door een simpele druk op de knop krijg je een keuzemenu te zien die je laat kiezen over welk personage je de controle overneemt. De gevechtsmechanieken waar je dan mee te maken krijgt, verschillen per personage en zijn gebaseerd op de DLC.

  Final Fantasy 15 update moet voor Ignis DLC komen

  De Ignis DLC, die op de Paris Games Week aangekondigd werd, komt 12 december uit. Square Enix' bedoeling is om de Character Swap Update, zo noemen we het voor het gemak even, nog voor die datum gelanceerd wordt. Wanneer dat dan precies gebeurt, is niet bekend.

  Final Fantasy 15 is sinds november 2016 verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One. Er komt ook een PC versie, die moet ergens aan het begin van 2018 verschijnen.

  Final Fantasy XV

  Verkijgbaar vanaf 29 november 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.