A Way Out gevangenisgame aangekondigd op E3

  Op de E3 in Los Angeles is voor het eerst de A Way Out gevangenisgame getoond. De game is onderdeel van het EA Originals programma, dat in nieuwe games investeert.

  De A Way Out gevangenisgame wordt gemaakt door de nieuwe studio Hazelight. Schrijver en regisseur is Josef Fares, de man achter de verhalende co-opgame Brothers: A Tale of Two Sons.

  Net als in die game staan in A Way Out twee hoofdpersonen centraal: Vincent en Leo. Het duo ontsnapt - zoals de titel al zegt - uit de gevangenis, met geweld en chaos als logisch gevolg.

  Co-op is essentieel in A Way Out gevangenisgame

  Ontwikkelaar Hazelight laat weten dat de co-opmodus zowel in splitscreen als online te spelen is. De twee moeten logischerwijs samenwerken: denk aan elkaar door de gevangenis smokkelen in waskarretjes, bewakers afleiden en een rooster in je cel slopen om sneaky uit het cellencomplex te kruipen. Dit doet denken aan de gevangenismissie in Splinter Cell: Double Agent.

  De gameplay buiten de tralies lijkt meer aan te voelen als Uncharted, met auto-achtervolgingen en close combat. Over het verhaal is nog weinig bekend - alleen Leo laat doorschemeren dat hij wraak wil nemen op iemand die een dierbare van hem heeft vermoord. A Way Out verschijnt begin 2018.

  A Way Out

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.