Facebook 3D foto's vanaf nu beschikbaar

Facebook maakt gebruik van een technologie die de afstand tussen de voorgrond en de achtergrond meet. Op deze manier worden de 3D foto’s getoond. De foto’s brengen het beeld tot leven door de diepte die er in kan worden gezien. Ook beweegt de foto mee wanneer je je smartphone beweegt.

Facebook 3D foto's door iedereen te zien

Iedereen kan de 3D foto’s in de app zien, maar niet iedereen kan de foto’s zelf maken. Om Facebook 3D foto’s te maken heb je een smartphone nodig met een dubbele lens. Vervolgens is er een optie in de Facebook om een 3D foto te delen. De foto’s kunnen worden bekeken wanneer je door je feed scrollt. Beweeg je telefoon om het volledige effect van de Facbook 3D foto’s te zien.

Ook kunnen de 3D foto’s worden bekeken in de Oculus Browser op de Oculus Go of op Firefox op de Oculus Rift. Iedereen kan de foto’s nu bekijken in de Facebook app of in VR. Maar de feature om zelf 3D foto’s te maken wordt gedurende de komende dagen pas beschikbaar. In de komende weken zal de feature voor iedereen beschikbaar zijn.

Facebook wil de gebruikers door middel van 3D foto’s nog dichter bij elkaar brengen. Je kunt je ervaringen nog realistischer delen door middel van de nieuwe feature. Facebook geeft in het bericht ook een aantal tips om de perfecte 3D foto te maken.

Facebook 3D foto's tips

  • Creëer meerdere lagen. Gebruik de Portretmodus van bijvoorbeeld de iPhone 7+, 8+, X of XS. Zorg ervoor dat je beste vriend, je hond of een object ongeveer een meter van de camera staat. Dit zorgt voor de mooiste 3D foto’s
  • Vermijd transparante voorwerpen, zoals een glazen tafel. Het 3D effect werkt het beste wanneer het object scherpe randen heeft en niet de veel glanst.
  • Zorg ervoor dat er contrasterende kleuren worden gebruikt. Iemand die een blauw shirt aan heeft voor een blauwe muur zorgt voor een minder mooie foto.

Facebook gaat de komende tijd luisteren naar de feedback van de community. Zo kunnen er waar nodig aanpassingen worden doorgevoerd aan de nieuwe feature.