Foto: Warner Bros.

Schrijver en regisseur James Gunn is in gesprek met Warner Bros over Suicide Squad 2. Hier zou hij dan aan gaan mee schrijven. We wisten al dat Todd Stashwick mee zou schrijven aan het vervolg van de superschurken film en hij zei dat Suicide Squad 2 een echt vervolg zou worden. James Gunn zou de film zo willen maken dat het juist niet een vervolg zou worden op Suicide Squad. Op dit moment regisseert hij de film niet en schrijft hij alleen, maar mocht hij het ook gaan regisseren dan zou de film een hele andere wending kunnen krijgen.

James Gunn was in juli nog ontslagen door Marvel om The Guardians of the Galaxy Vol. 3 te regisseren door Tweets die hij in het verleden heeft geplaatst. Deze Tweets bestonden uit grappen die door veel mensen werden gezien als onacceptabel. Dit waren bijvoorbeeld grappen over pedofilie en verkrachting. Gunn heeft wel zijn excuses aangeboden voor de onacceptabele grappen, maar veel mensen willen zijn excuses niet accepteren.

Zal James Gunn zorgen dat Suicide Squad 2 het eerste deel overtreft?

In 2016 kwam het eerste deel van Suicide Squad uit die veel slechte reacties kreeg. In onze review over Suicide Squad sleepte de film er nog een zeven uit, maar werd de film simpel en standaard genoemd. Daardoor weten veel DC fans niet wat ze moeten verwachten van Suicide Squad 2.

In de eerste Suicide Squad film raapt officier van de overheid Amanda Waller de grootste schurken die ze kan vinden bij elkaar. Ze geeft ze krachtige wapens waar ze goed mee overweg kunnen en laat ze het bovennatuurlijke kwaad bestrijden. Als deze schurken het namelijk verpesten, wat maakt het dan uit? Ze hebben toch niks te verliezen. Zal deze Suicide Squad het overleven?